QUI SOM

L’any 2012 la Marta va començar un viatge a l’Àfrica que canviaria la seva vida. Un simple viatge que va servir per descobrir el seu amor i passió per aquest preciós continent, la seva gent i la seva vida salvatge, que anys més tard l’han portat a formar la seva família a Kenya.

Ara ha arribat el moment que la seva passió s’uneixi a la dels seus germans i famílies, i junt s’uneixin en un nou REPTE familiar, l'”Associació Maasai Reto” constituïda a Espanya el 2022 amb la missió de donar suport a la comunitat maasai de Kenya i a Kenia, on s’ha constituït Ololasurai Reto Community Based Organization, una CBO amb àmbit d’actuació a la Vall d’Ololasurai, Masai Mara , totes dues amb el doble objectiu de donar suport a l’àrea de conservació de fauna “Ololasurai Wildlife Conservancy” i per al suport a la comunitat en aquesta zona remota de Maasai Mara en les necessitats més bàsiques.

Sens dubte, poder compartir la nostra vida amb les tribus maasai de la nostra zona és un privilegi enorme. Les Tribus que habiten al Mara són properes, encara que reservades per als turistes. Tenim la sort de poder compartir amb ells el seu dia a dia, i poder així conèixer les seves necessitats i de mica en mica ajudar-los.

Des del punt estratègic d’Enkopiro Camp, tenim l’oportunitat de treballar-hi, i enriquir-nos amb la seva màgica cultura. Aprendre de la seva relació amb la natura, amb els animals i el respecte mutu que es tenen, ens recorda valors que abans va tenir la nostra societat occidental.

En aquest context, nombrosos projectes s’estan estructurant sobre la base dels pilars d’Educació, Sostenibilitat Ambiental, Aigua & Sanitat i empoderament de la Dona, per donar suport al desenvolupament de les Comunitats Maasai i ajudar-los en la transició cap a noves formes de vida.

Entre totes les necessitats a les zones rurals del Masai Mara, la manca d’escolarització és un problema urgent. Recentment, a través de Maasai Reto, s’ha finançat un dormitori per a les nenes a l’Acadèmia Olbolet Siana Hills a Nkoilale (Masai Mara) i actualment abordem el nostre primer gran projecte, la construcció d’una escola d’educació primària a la Comunitat de Ololasurai, a més a més d’apadrinaments d’escolarització, i altres petits projectes.

Volem protegir, formar i ajudar la cultura maasai amb la vostra col·laboració, volem donar a conèixer el seu llegat i la seva cultura per preservar-la i evitar-ne la desaparició, i per això hem d’estar al seu costat i acompanyar-los en els reptes diaris constants.

Des de l’Associació Maasai Reto desenvoluparem programes per a tota la comunitat maasai a Kenya. Us hi apunteu?? us necessitem

Pots col·laborar amb l’associació directament donant suport a algun projecte, on veuràs l’evolució dels mateixos, o fent-te AMIC RETO, amb una aportació anual perquè puguem seguir millorant les necessitats bàsiques de les tribus maasais.